Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Seitanstoofpotje met pompoen en raapjes

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • seitan (blok) 550 g
  • pompoenen 400 g
  • raapjes 3
  • sinaasappelen 0.5
  • platte peterselie 1 plantjes
  • rozemarijn (vers) 1 takjes
  • uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • spelt 150 g
  • tomatenpuree 1 eetl.
  • groentebouillon (1 blokje of 1 eetl. opgelost in 8 dl heet water) 8 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • oregano 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de seitan in stukken.
  2. Snij de raapjes in partjes van ± 2 cm breed.
  3. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in stukken.
  4. Snipper de uien, het knoflook en de peterselieblaadjes fijn.
  5. Rasp de schil van de halve sinaasappel (niet het wit).
Bereiding (20 min. + 1 u. 10 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien en het knoflook met de rozemarijn en de oregano ± 10 min. glazig op een zacht vuur.
  2. Voeg de seitanblokjes toe en roerbak enkele minuten.
  3. Voeg de sinaasappelzeste en de tomatenpuree toe en roerbak enkele minuten.
  4. Voeg de groenten toe en meng. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat ± 30 min. afgedekt sudderen op een heel zacht vuur.
  5. Voeg de spelt toe en laat nog ± 20 min. afgedekt garen. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. Haal enkele minuten voor het einde het deksel van de pot zodat het vocht een beetje kan inkoken.
Afwerking

Verdeel over 4 diepe borden of kommen en werk af met de platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 386 kcal
Vetten 6.4 g
Verzadigde vetzuren 1.1 g
Koolhydraten 36.8 g
Suikers 6.6 g
Vezels 6.6 g
Eiwitten 42 g
Zout 4.3 g