Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Salade met gegrilde kaas, tomaat en frisse bieslookdressing

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • tomaten 3
  • komkommers 1
  • jonge slamix 200 g
  • lente-uitjes 1 bussels
  • limoenen 1
  • bieslook (vers) 0.5 plantjes
  • paneer (Indische kaas, blok) 200 g
  • skyr 3 eetl.
  • stokbrood 1
  • olijfolie 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de paneer in blokjes.
  2. Snij de tomaten in partjes en verwijder de pitjes.
  3. Snij de komkommer in de lengte in 2, schraap er de zaadjes uit met een lepel en snij in halvemaantjes van ± 0,5 cm.
  4. Snipper de lente-uitjes grof en het bieslook fijn.
  5. Rasp de limoen (niet het wit) en pers tot je 1 eetl. sap hebt.
Bereiding (15 min + 10 min)
  1. Meng de limoenzeste met de skyr. Voeg het limoensap en het bieslook toe. Meng en kruid met zwarte peper en zout.
  2. Meng de tomatenpartjes, de komkommer en de lente-ui onder de sla.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de paneer mooi bruin aan alle kanten.
  4. Verdeel de salade over 4 borden, leg er de stukjes paneer op en lepel er wat van de bieslookdressing over. Serveer met een stukje stokbrood.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 261 kcal
Vetten 16.5 g
Verzadigde vetzuren 7.9 g
Koolhydraten 9.4 g
Suikers 8.3 g
Vezels 3.4 g
Eiwitten 16.7 g
Zout 1.6 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294