
Rosbief met komkommerslaatje en kruidenmayonaise
Ingrediënten
- rosbief 800 g
- kropsla 1
- komkommers 1
- radijzen 1 bosjes
- dille 0.5 plantjes
- vastkokende aardappelen 600 g
- sjalotten 3
- eieren 1
- mosterd 1 koffiel.
- olie voor mayonaise en sausen 2 dl
- olijfolie 5 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de radijsjes in dunne partjes.
- Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2. Schraap er met een lepel de zaadjes uit en snij in halvemaantjes.
- Snij de sjalotten in grove stukken.
- Scheid het eiwit van het eigeel en klop het eigeel los.
- Hak de dille fijn.
- Schil de aardappelen en snij in stukjes.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (15 min. + 40 min.)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het rosbief goudbruin aan alle kanten. Kruid met zwarte peper en zout.
- Leg het vlees in een ovenschaal en bedruppel met 3 eetl. olijfolie. Voeg de sjalotten en aardappelstukjes toe en zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Meng ondertussen het eigeel onder de mosterd en voeg de olie toe. Klop goed op tot je een mooie dikke mayonaise hebt. Voeg de fijngehakte dille toe en kruid met zwarte peper en zout.
- Scheur de sla in stukken en meng met de komkommer en de radijsjes. Voeg wat verse mayonaise toe.
- Haal de rosbief met de aardappelen uit de oven en laat het vlees 10 min. afgedekt rusten. Snij in sneetjes en serveer met de gebakken aardappelen en het fris slaatje.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
937 kcal
Vetten
69.9 g
Verzadigde vetzuren
10.5 g
Koolhydraten
27 g
Suikers
4.6 g
Vezels
4.3 g
Eiwitten
47.6 g
Zout
0.3 g
Tip
De verse kruidenmayonaise kan je nog 5 dagen bewaren in een afgesloten pot in de koelkast.