Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Rodelinzensoep met selder en geroosterde pompoen

Lunch minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • oranje pompoenen 0.5
  • rode linzen 150 g
  • selder 2 stengels
  • uien 2
  • knoflook 1 teentjes
  • yoghurt natuur 4 eetl.
  • blanke amandelen 2 eetl.
  • groentebouillon 8 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • kurkuma 1 koffiel.
  • sumakpoeder 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snipper de uien en het knoflook heel fijn.
  3. Snij de selder in heel kleine stukjes.
  4. Spoel de rode linzen onder koud water en laat uitlekken.
  5. Hak de amandelen grof.
  6. Schil de halve oranje pompoen en snij het vruchtvlees in schijfjes van max. 1 cm dik. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en bedruppel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met het sumakpoeder, zwarte peper en zout.
Bereiding (10 min. + 50 min.)
  1. Zet de pompoen 25 à 30 min. in de oven tot hij gaar en lichtjes bruin is.
  2. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook en de selder ± 10 min. zacht.
  3. Voeg de kurkuma en de rode linzen toe. Meng goed.
  4. Overgiet met de groentebouillon, breng aan de kook en laat ± 20 min. afgedekt garen op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de linzensoep over vier kommen en leg er enkele stukjes geroosterde pompoen op. Lepel er wat yoghurt onder en bestrooi met de grofgehakte amandelnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 244 kcal
Vetten 16.3 g
Verzadigde vetzuren 2.4 g
Koolhydraten 13 g
Suikers 6.3 g
Vezels 5.1 g
Eiwitten 8.6 g
Zout 2.1 g