Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Plattekaastaart met rood fruit

Dessert meer dan 60 min. 8 stukken

Ingrediënten

  • gemengd rood fruit (diepvries) 120 g
  • limoenen 1
  • volle verse kaas (plattekaas) 500 g
  • vetstoffen (boter of margarine om te bakken) 100 g
  • eieren 3
  • boterkoekjes 100 g
  • suiker 100 g
  • bloem 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Laat het fruit ontdooien (en vang eventueel het sap op).
  2. Mix de boterkoekjes met de vetstof tot een plakkerig mengsel.
  3. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers uit.
  4. Meng de verse kaas met de suiker, het limoensap, de zeste en de bloem.
Bereiding (ontdooitijd + 15 min. + 10 min. + 1 u. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Verdeel het koekjesmengsel over een taartvorm en druk goed aan.
  3. Scheid de eidooiers van de eiwitten en klop het eiwit goed op.
  4. Meng de eidooiers met het kaasmengsel en schep er het opgeklopte eiwit onder en daarna het fruit.
  5. Verdeel over de koekjesbodem en zet de taart ± 1 u. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 301 kcal
Vetten 17.8 g
Verzadigde vetzuren 10.7 g
Koolhydraten 26.4 g
Suikers 21.5 g
Vezels 0.6 g
Eiwitten 8.4 g
Zout 0.2 g
Tip

Maak van het sap van het ontdooide fruit een lekkere coulis die je bijvoorbeeld in een smoothie kan gebruiken.