
Pladijs in de oven met tomaatjes en olijven
Ingrediënten
- pladijsfilets 4
- kerstomaten (mix) 300 g
- komkommers 2
- munt (vers) 4 takjes
- rozemarijn (vers) 1 takjes
- groene olijven (met kruiden) 2 eetl.
- ciabattina's met granen 2
- olijfolie 5 eetl.
- appelazijn 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en de takjes munt en hak grof.
- Hak de olijven grof.
- Maak met een dunschiller lange slierten van de ongeschilde komkommers.
- Meng de appelazijn met 3 eetl. olijfolie, de munt, zwarte peper en zout. Giet over de komkommerslierten. Laat trekken.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (15 min. + 20 min.)
- Doe de pladijsfilets in een ovenschaal.
- Leg er de kerstomaten en olijven op en naast.
- Bestrooi met de rozemarijn, kruid met zwarte peper en zout en bedruppel met 2 eetl. olijfolie.
- Zet 18 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking
Serveer de vis met de tomaatjes, de olijven, de komkommerslierten en een stukje ciabattina.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
356 kcal
Vetten
16.8 g
Verzadigde vetzuren
2.6 g
Koolhydraten
24.3 g
Suikers
5.4 g
Vezels
4.1 g
Eiwitten
24.8 g
Zout
1.6 g