Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pladijs in de oven met tomaatjes en olijven

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • pladijsfilets 4
  • kerstomaten (mix) 300 g
  • komkommers 2
  • munt (vers) 4 takjes
  • rozemarijn (vers) 1 takjes
  • groene olijven (met kruiden) 2 eetl.
  • ciabattina's met granen 2
  • olijfolie 5 eetl.
  • appelazijn 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en de takjes munt en hak grof.
  2. Hak de olijven grof.
  3. Maak met een dunschiller lange slierten van de ongeschilde komkommers.
  4. Meng de appelazijn met 3 eetl. olijfolie, de munt, zwarte peper en zout. Giet over de komkommerslierten. Laat trekken.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (15 min. + 20 min.)
  1. Doe de pladijsfilets in een ovenschaal.
  2. Leg er de kerstomaten en olijven op en naast.
  3. Bestrooi met de rozemarijn, kruid met zwarte peper en zout en bedruppel met 2 eetl. olijfolie.
  4. Zet 18 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking

Serveer de vis met de tomaatjes, de olijven, de komkommerslierten en een stukje ciabattina.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 356 kcal
Vetten 16.8 g
Verzadigde vetzuren 2.6 g
Koolhydraten 24.3 g
Suikers 5.4 g
Vezels 4.1 g
Eiwitten 24.8 g
Zout 1.6 g