Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pizza met havermoutbodem

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • eieren 2
  • havermout 150 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • grof zeezout (molen) 0.5 koffiel.
  • Voor de topping:
  • mortadella (charcuterie) 2 sneetjes
  • aubergines 1
  • basilicum (vers) 5 takjes
  • sjalotten 2
  • mozzarella 100 g
  • kerstomaten (blik) 200 g
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop de eieren los met een vork.
  3. Meng de havermout met de losgeklopte eieren, 3 eetl. olijfolie, 1 koffiel. oregano, de tijm en het zeezout tot een deeg.
  4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en bestrijk lichtjes met 1 eetl. olijfolie. Verdeel het deeg over het bakpapier en strijk uit tot een bodem van max. 1/2 cm dik. Zet 12 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Snij ondertussen de ongeschilde aubergine in dunne schijfjes.
  6. Snij de sjalotten in dunne reepjes.
  7. Snij de mortadella in reepjes.
  8. Snij de mozzarella in schijfjes.
  9. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes.
Bereiding (35 min. + 12 à 15 min. in de oven)
  1. Verhit een grillpan en gril de aubergineschijfjes 2 à 3 min. aan elke kant.
  2. Meng de oregano en de stukjes basilicum onder de kerstomaten en kruid met zwarte peper en zout.
  3. Verdeel de tomaten over de havermoutbodem en leg er de gegrilde aubergine, de reepjes mortadella en de schijfjes mozzarella op. Zet 12 à 15 min. in de hete oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 741 kcal
Vetten 44.9 g
Koolhydraten 51.7 g
Eiwitten 32.4 g