
Pittige auberginedipsaus
Ingrediënten
- aubergines 2
- granaatappelen 1
- koriander 1 plantjes
- knoflook 1 teentjes
- tahin (sesampasta) 1 eetl.
- dadelstroop 1 koffiel.
- cayennepeper 1 snuifjes
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Prik enkele keren in de aubergines met een mesje en bak ze 15 min. op een hoekje van de hete barbecue (draai regelmatig om). Of leg de aubergines in een ovenschaal en zet 40 min. in de voorverwarmde oven, op 200 °C.
- Snipper ondertussen de korianderblaadjes en het knoflook fijn.
- Snij de granaatappel in 2 en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.
Bereiding (20 min. + 10 min.)
- Snij de aubergines middendoor en lepel er het vruchtvlees uit.
- Mix het vruchtvlees samen met het knoflook, de tahin, de dadelstroop, zwarte peper en zout tot een gladde, romige massa.
- Roer er de granaatappelpitjes, de korianderblaadjes en de cayennepeper onder.
Afwerking
Serveer lams-, varkens- of kalkoenenbrazades als hapje bij deze dipsaus. Ook lekker met rauwe groenten, zoals bloemkoolroosjes, radijzen, staafjes wortel, selder of komkommer enz.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
96 kcal
Vetten
2.4 g
Koolhydraten
14.6 g
Eiwitten
2.8 g