Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pita met veggiebraadworst en guacamole

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • veggie barbecueworsten 500 g
  • kroppen ijsbergsla 1
  • courgettes (gele) 1
  • avocado's (rijpe) 2
  • limoenen 2
  • koriander 1 plantjes
  • rode uien 1
  • pitabroodjes (grote) 4
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de ijsbergsla en de rode ui fijn.
  2. Pers de limoenen.
  3. Hak de korianderblaadjes fijn.
  4. Snij de ongeschilde gele courgette in schijfjes van 1 cm.
  5. Mix het vruchtvlees van de avocado’s samen met het limoensap, de korianderblaadjes, de rode ui en de olijfolie tot een gladde saus. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (25 min.)
  1. Grill de barbecueworsten in het midden van een matig warme barbecue. Bak 3 à 4 min.
  2. Leg intussen de courgetteschijfjes en de pitabroodjes 1 à 2 min. op de rand van de barbecue.
  3. Snij de broodjes open en verdeel er de ijsbergsla en de courgetteschijfjes over. Lepel er wat guacamole over en verdeel de barbecueworsten over de broodjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 720 kcal
Vetten 42.7 g
Verzadigde vetzuren 7 g
Koolhydraten 44.8 g
Suikers 8.9 g
Vezels 8.9 g
Eiwitten 34.9 g
Zout 3.8 g
Tip

Slecht weer?
Bak de barbecueworsten 5 min. in een pan.