Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pita met gegrilde tempé, aubergines en feta-tomatensalsa

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte tempé 340 g
  • ijsbergsla 0.5
  • aubergines 1
  • peterselie (vers) 1 plantjes
  • knoflook 1 teentjes
  • feta 75 g
  • halfgedroogde tomaten 4
  • pitabroodjes 4
  • olijven 2 eetl.
  • oregano 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de tempé in schijfjes van ± 1,5 cm dik. Besmeer met 1 eetl. olijfolie en kruid met 1/2 koffiel. oregano.
  2. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
  3. Snij de aubergine in de lengte in plakken van max. 1 cm dik. Besmeer met 1 eetl. olijfolie en kruid met 1/2 koffiel. oregano, zwarte peper en zout.
  4. Mix de feta, het gepelde teentje knoflook, de peterselie en de tomaten fijn. Voeg 1 eetl. olie van de tomaten en een beetje water toe.
Bereiding (15 min.)
  1. Bak de tempé en de aubergines enkele minuten aan beide kanten in het midden van een hete BBQ. Snij de aubergines in 2 of 3 stukken.
  2. Bak de pitabroodjes enkele minuten op de zijkant van de BBQ. Snij de broodjes open en vul met ijsbergsla en aubergine. Verdeel er wat schijfjes tempé en wat salsa over.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 444 kcal
Vetten 22.5 g
Verzadigde vetzuren 6.6 g
Koolhydraten 30.2 g
Suikers 3.8 g
Vezels 8.8 g
Eiwitten 25.9 g
Zout 1.8 g
Tip

Slecht weer? Bak de tempé en de aubergines in een grillpan en de pitabroodjes in de broodrooster of in de oven.

Hoe voorkom je dat voedsel blijft kleven aan de grill?
Zelfs aan een hele schone grill kan mager voedsel blijven kleven. Smeer daarom het hete rooster voor het bakken altijd lichtjes in met plantaardige olie. Gebruik hiervoor een doordrenkt stukje keukenpapier en hou het vast met een tang. Zorg dat het volledige rooster bedekt is met een dun laagje olie.