Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Penne met geroosterde groenten en visreepjes

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • kabeljauwhaasjes 500 g
  • aubergines 2
  • platte peterselie 1 plantjes
  • rode uien 2
  • knoflook 2 tenen
  • parmezaan (blok) 80 g
  • penne 400 g
  • tomatenpuree 2 eetl.
  • bloem 2 eetl.
  • olijfolie 5 eetl.
  • venkelzaad 1 koffiel.
  • peper en zout
  • tomaten (coeur de boeuf) 4
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de aubergines in blokjes van ± 1 cm. Doe in een vergiet, bestrooi met wat zout en laat trekken.
  2. Snij intussen de tomaten in grove partjes en de uien in dunne partjes.
  3. Hak het knoflook fijn.
  4. Snij de vis in reepjes van ± 2 cm breed.
Bereiding (15 min + 55 min)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe intussen de tomaten in een ovenschaal, voeg het knoflook, zwarte peper en zout toe en bedruppel met 2 eetl. olijfolie. Zet ± 20 min. in de oven.
  3. Knijp het vocht uit de aubergineblokjes.
  4. Voeg de ui en aubergine toe aan de tomaten, meng goed en zet ± 30 min. in de oven. Meng er na 20 min. het tomatenconcentraat onder.
  5. Hak intussen de peterselieblaadjes grof en rasp de parmezaan.
  6. Plet de venkelzaadjes in een vijzel en meng met de bloem.
  7. Kruid de visreepjes met zwarte peper en zout en wentel door de bloem met venkelzaad.
  8. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  9. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de visreepjes mooi bruin en gaar.
  10. Meng de penne onder de geroosterde groenten.
Afwerking

Verdeel de pasta over vier borden, leg er de gebakken visreepjes op en werk af met de peterselie en wat parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 702 kcal
Vetten 15.9 g
Verzadigde vetzuren 2.6 g
Koolhydraten 89.5 g
Suikers 11.6 g
Vezels 8.8 g
Eiwitten 46.1 g
Zout 1.3 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294