Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Oosterse spiesjes met knapperig pastaslaatje

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • oosterse brochettes (Yakitori) 4
  • koolrabi's 2
  • radijzen 1 bosjes
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • limoenen 1
  • koriander 1 plantjes
  • gegrilde paprika's 150 g
  • korte pasta (bijv. penne of spirelli) 300 g
  • olijfolie 3 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de koolrabi’s en snij in staafjes van 1/2 cm dik en 3 cm lang.
  2. Snij de radijzen in dunne plakjes.
  3. Snipper de lente-uitjes fijn.
  4. Hak de paprika’s en de korianderblaadjes grof.
  5. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers uit.
Bereiding (20 min. + 15 min.)
  1. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
  2. Meng de pasta onder de groenten, de limoenzeste, het sap, de olijfolie en de koriander. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Gril de Yakitori ± 3 min. aan elke kant op een hete BBQ of bak in een pan of grillpan.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 670 kcal
Vetten 30.1 g
Verzadigde vetzuren 9.7 g
Koolhydraten 64 g
Suikers 6.2 g
Vezels 8.8 g
Eiwitten 31.2 g
Zout 1.9 g