
Oosterse spiesjes met knapperig pastaslaatje
Ingrediënten
- oosterse brochettes (Yakitori) 4
- koolrabi's 2
- radijzen 1 bosjes
- lente-uitjes 1 bosjes
- limoenen 1
- koriander 1 plantjes
- gegrilde paprika's 150 g
- korte pasta (bijv. penne of spirelli) 300 g
- olijfolie 3 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Schil de koolrabi’s en snij in staafjes van 1/2 cm dik en 3 cm lang.
- Snij de radijzen in dunne plakjes.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Hak de paprika’s en de korianderblaadjes grof.
- Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers uit.
Bereiding (20 min. + 15 min.)
- Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
- Meng de pasta onder de groenten, de limoenzeste, het sap, de olijfolie en de koriander. Kruid met zwarte peper en zout.
- Gril de Yakitori ± 3 min. aan elke kant op een hete BBQ of bak in een pan of grillpan.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
670 kcal
Vetten
30.1 g
Verzadigde vetzuren
9.7 g
Koolhydraten
64 g
Suikers
6.2 g
Vezels
8.8 g
Eiwitten
31.2 g
Zout
1.9 g