
Oosters garnalenspiesje met taboulé
Ingrediënten
- Tijgergarnaalstaarten (diepvries) 16
- rode paprika's 1
- lente-uitjes 1 bosjes
- citroenen 2
- citroengras 1 stengels
- platte peterselie 1 plantjes
- koriander 1 plantjes
- kruidenboter 125 g
- couscous (tarwegriesmeel) 250 g
- maïs (bokaal) 340 g
- groentebouillon (1 blokje of 1 eetl. poeder opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
- olijfolie 3 eetl.
- oestersaus 1 eetl.
- sumakpoeder 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 60 min.)
- Laat de tijgergarnalen ontdooien en dep droog.
- Snipper het citroengras fijn. Pers de citroenen.
- Meng het citroengras, de oestersaus, de helft van het citroensap en 1 eetl. olijfolie onder de garnalen. Laat 20 min. marineren.
- Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete bouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen.
- Snipper de koriander, de platte peterselie en de lente-uitjes fijn. Snij de paprika in kleine blokjes.
- Meng de verse kruiden, de lente-uitjes, de uitgelekte mais, de paprika en het sumakpoeder onder de couscous. Voeg de rest van het citroensap en 2 eetl. olijfolie toe en meng goed. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (10 min.)
- Dep de garnalen goed droog en prik 4 garnalen op een brochettestokje. Bak enkele minuten gaar in het midden van een hete barbecue.
- Snij de kruidenboter in schijfjes en laat smelten over de garnalenspiesjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
446 kcal
Vetten
9.7 g
Verzadigde vetzuren
1.7 g
Koolhydraten
60.5 g
Suikers
9.2 g
Vezels
5.3 g
Eiwitten
26.7 g
Zout
2.8 g
Tip
Laat de brochettestokjes voor je ze gebruikt een nacht weken in water. Zo verbranden ze niet.