Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Oosters garnalenspiesje met taboulé

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Tijgergarnaalstaarten (diepvries) 16
  • rode paprika's 1
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • citroenen 2
  • citroengras 1 stengels
  • platte peterselie 1 plantjes
  • koriander 1 plantjes
  • kruidenboter 125 g
  • couscous (tarwegriesmeel) 250 g
  • maïs (bokaal) 340 g
  • groentebouillon (1 blokje of 1 eetl. poeder opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
  • olijfolie 3 eetl.
  • oestersaus 1 eetl.
  • sumakpoeder 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 60 min.)
  1. Laat de tijgergarnalen ontdooien en dep droog.
  2. Snipper het citroengras fijn. Pers de citroenen.
  3. Meng het citroengras, de oestersaus, de helft van het citroensap en 1 eetl. olijfolie onder de garnalen. Laat 20 min. marineren.
  4. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete bouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen.
  5. Snipper de koriander, de platte peterselie en de lente-uitjes fijn. Snij de paprika in kleine blokjes.
  6. Meng de verse kruiden, de lente-uitjes, de uitgelekte mais, de paprika en het sumakpoeder onder de couscous. Voeg de rest van het citroensap en 2 eetl. olijfolie toe en meng goed. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (10 min.)
  1. Dep de garnalen goed droog en prik 4 garnalen op een brochettestokje. Bak enkele minuten gaar in het midden van een hete barbecue.
  2. Snij de kruidenboter in schijfjes en laat smelten over de garnalenspiesjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 446 kcal
Vetten 9.7 g
Verzadigde vetzuren 1.7 g
Koolhydraten 60.5 g
Suikers 9.2 g
Vezels 5.3 g
Eiwitten 26.7 g
Zout 2.8 g
Tip

Laat de brochettestokjes voor je ze gebruikt een nacht weken in water. Zo verbranden ze niet.