Oosters garnalenspiesje met taboulé

Oosters garnalenspiesje met taboulé

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Tip

Bereiding
  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de tijgergarnalen ontdooien en dep droog.

  4. Snipper het citroengras fijn. Pers de citroenen.

  5. Meng het citroengras, de oestersaus, de helft van het citroensap en 1 eetl. olijfolie onder de garnalen. Laat 20 min. marineren.

  6. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete bouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen.

  7. Snipper de koriander, de platte peterselie en de lente-uitjes fijn. Snij de paprika in kleine blokjes.

  8. Meng de verse kruiden, de lente-uitjes, de uitgelekte mais, de paprika en het sumakpoeder onder de couscous. Voeg de rest van het citroensap en 2 eetl. olijfolie toe en meng goed. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Dep de garnalen goed droog en prik 4 garnalen op een brochettestokje. Bak enkele minuten gaar in het midden van een hete barbecue.

  11. Snij de kruidenboter in schijfjes en laat smelten over de garnalenspiesjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 446.0 kcal
Vet 9.7 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 60.5 g
Suiker 9.2 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 26.7 g
Zout 2.8 g
Tip

Laat de brochettestokjes voor je ze gebruikt een nacht weken in water. Zo verbranden ze niet.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294