
Linzenslaatje met zongedroogde tomaten en feta
Ingrediënten
- platte peterselie 1 plantjes
- sjalotten 2
- halfgedroogde tomaten in olie 150 g
- feta (blok) 150 g
- groene linzen (blik) 400 g
- olijfolie 2 eetl.
- sojasaus 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
- Snij de tomaten in reepjes.
- Hak de peterselie grof en de sjalotten fijn.
Bereiding (5 min.)
- Meng de sjalotten, de tomaten, de peterselie, de sojasaus en de olijfolie onder de linzen. Kruid met zwarte peper en zout.
- Verkruimel de feta over de salade.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
395 kcal
Vetten
32.7 g
Verzadigde vetzuren
8 g
Koolhydraten
11.7 g
Suikers
2.5 g
Vezels
3.4 g
Eiwitten
11.5 g
Zout
2.2 g
Tip
Lekker als bijgerecht bij gegrild vlees.
Vervang sausen en slaatjes met veel mayonaise door lichtere varianten zoals groene gemengde slaatjes, zelfgemaakte aardappelsalade, koolsalade met een yoghurtdressing, gegrilde groenten …