Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Linzenslaatje met zongedroogde tomaten en feta

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • platte peterselie 1 plantjes
  • sjalotten 2
  • halfgedroogde tomaten in olie 150 g
  • feta (blok) 150 g
  • groene linzen (blik) 400 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • sojasaus 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
  2. Snij de tomaten in reepjes.
  3. Hak de peterselie grof en de sjalotten fijn.
Bereiding (5 min.)
  1. Meng de sjalotten, de tomaten, de peterselie, de sojasaus en de olijfolie onder de linzen. Kruid met zwarte peper en zout.
  2. Verkruimel de feta over de salade.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 395 kcal
Vetten 32.7 g
Verzadigde vetzuren 8 g
Koolhydraten 11.7 g
Suikers 2.5 g
Vezels 3.4 g
Eiwitten 11.5 g
Zout 2.2 g
Tip

Lekker als bijgerecht bij gegrild vlees.

Vervang sausen en slaatjes met veel mayonaise door lichtere varianten zoals groene gemengde slaatjes, zelfgemaakte aardappelsalade, koolsalade met een yoghurtdressing, gegrilde groenten …