Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Lavendelijs met limoen en frambozen

Dessert minder dan 30 min.

Ingrediënten

  • frambozen (vers of diepvries) 125 g
  • limoenen 1
  • volle yoghurt natuur 500 ml
  • ricotta 2 eetl.
  • vloeibare honing 1 eetl.
  • gedroogde lavendelbloemen 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers uit.
Bereiding (5 min. + ontdooitijd + 10 min. + enkele uren in de diepvries)
  1. Laat de diepvriesframbozen oppervlakkig ontdooien.
  2. Mix alle ingrediënten met een handmixer of in een blender.
  3. Doe alles in een diepvriesdoos en zet in de diepvries.
  4. Mix om het uur even met kloppers of een handmixer.
  5. Herhaal dit 4 à 5 keer tot je de consistentie van ijs hebt.
Afwerking

Verdeel over 4 kommetjes en werk eventueel af met nog wat frambozen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 134 kcal
Vetten 5.3 g
Verzadigde vetzuren 3.7 g
Koolhydraten 13.8 g
Suikers 12.8 g
Vezels 2.6 g
Eiwitten 6.5 g
Zout 0.2 g
Tip

Je serveert dit ijs best de dag zelf of de dag erna, want het kan snel ‘schilferen’ omdat er geen room, melk of eieren inzitten.