
Lamsschouder met ovengroentjes en palmkool-parelcouscous
Ingrediënten
- lamsschouders 600 g
- palmkolen (cavolo nero) 4 stengels
- wortelen 3 stuks
- selder 3 stengels
- rozemarijn (vers) 5 takjes
- tijm (vers) 5 takjes
- uien 2 stuks
- sjalotten 2 stuks
- knoflook 5 tenen
- parelcouscous 300 g
- gepelde tomaten (blik) 800 g
- kippenbouillon 4 dl
- olijfolie 4 eetl.
- zwarte peper (molen) 1 snuifjes
- zout 1 snuifjes
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Snij de wortelen en de selder in stukjes van ± 1,5 cm.
- Pel de teentjes knoflook.
- Hak de uien grof.
- Snipper de bladeren van de palmkool grof.
- Snipper de sjalotten fijn.
Bereiding (20 min. + 2 u. 15 min. oventijd)
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Doe de uien, de wortel en de selder in een grote braadslede en meng.
- Maak inkepingen in het vlees en steek er het knoflook en de takjes tijm en rozemarijn in. Bestrijk met 2 eetl. olijfolie en kruid goed met zwarte peper en zout. Leg bij de groenten.
- Doe er de gepelde tomaten bij en meng.
- Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 160 °C, bedek de braadslede met aluminiumfolie en laat nog ± 2 u. verder garen tot het vlees heel zacht is.
- Verhit 10 min. voor het einde van de gaartijd van het vlees 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalot glazig. Voeg de palmkool toe en stoof 10 min.
- Voeg de parelcouscous toe, meng en overgiet met de bouillon. Laat ± 10 min. afgedekt garen op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
- Haal het vlees uit de oven en laat ± 15 min. rusten.
Afwerking
Snij het vlees in sneetjes en serveer met de parelcouscous en de groenten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
774 kcal
Vetten
32.9 g
Verzadigde vetzuren
11.4 g
Koolhydraten
71.1 g
Suikers
14.6 g
Vezels
7.6 g
Eiwitten
44.1 g
Zout
1.4 g