Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Lamsschouder met ovengroentjes en palmkool-parelcouscous

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lamsschouders 600 g
  • palmkolen (cavolo nero) 4 stengels
  • wortelen 3 stuks
  • selder 3 stengels
  • rozemarijn (vers) 5 takjes
  • tijm (vers) 5 takjes
  • uien 2 stuks
  • sjalotten 2 stuks
  • knoflook 5 tenen
  • parelcouscous 300 g
  • gepelde tomaten (blik) 800 g
  • kippenbouillon 4 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper (molen) 1 snuifjes
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de wortelen en de selder in stukjes van ± 1,5 cm.
  2. Pel de teentjes knoflook.
  3. Hak de uien grof.
  4. Snipper de bladeren van de palmkool grof.
  5. Snipper de sjalotten fijn.
Bereiding (20 min. + 2 u. 15 min. oventijd)
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Doe de uien, de wortel en de selder in een grote braadslede en meng.
  3. Maak inkepingen in het vlees en steek er het knoflook en de takjes tijm en rozemarijn in. Bestrijk met 2 eetl. olijfolie en kruid goed met zwarte peper en zout. Leg bij de groenten.
  4. Doe er de gepelde tomaten bij en meng.
  5. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 160 °C, bedek de braadslede met aluminiumfolie en laat nog ± 2 u. verder garen tot het vlees heel zacht is.
  6. Verhit 10 min. voor het einde van de gaartijd van het vlees 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalot glazig. Voeg de palmkool toe en stoof 10 min.
  7. Voeg de parelcouscous toe, meng en overgiet met de bouillon. Laat ± 10 min. afgedekt garen op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
  8. Haal het vlees uit de oven en laat ± 15 min. rusten.
Afwerking

Snij het vlees in sneetjes en serveer met de parelcouscous en de groenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 774 kcal
Vetten 32.9 g
Verzadigde vetzuren 11.4 g
Koolhydraten 71.1 g
Suikers 14.6 g
Vezels 7.6 g
Eiwitten 44.1 g
Zout 1.4 g