Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Knolseldersteaks met groenteballetjes in tomatensaus

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Provençaalse balletjes (vegan) 500 g
  • knolselders 1
  • champignons 500 g
  • uien 1
  • knoflook 1 teentjes
  • tomatenstukjes (blik) 400 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • laurier 1 blaadjes
  • oregano (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de knolselder en snij in plakken van ± 1 cm dik. Kook enkele minuten beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
  2. Snij de champignons in plakjes.
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.
Bereiding (15 min. + 25 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de ui en het
  2. knoflook glazig. Voeg de laurier, de oregano en de champignons toe en roerbak enkele minuten. Roer er de tomatenstukjes onder en laat 10 min. stoven op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de groenteballetjes aan alle kanten goudbruin. Voeg ze toe aan de tomatensaus.
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan van de balletjes en bak de stukken knolselder aan beide kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de knolselder over de borden en lepel er de tomatensaus met balletjes over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kcal
Vetten 21.3 g
Verzadigde vetzuren 4.6 g
Koolhydraten 26.2 g
Suikers 9.4 g
Vezels 16.1 g
Eiwitten 35.9 g
Zout 3.4 g
Tip

Serveer met rijst of quinoa.