Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Hazelnootflan met honing en chocolade

Dessert meer dan 60 min. 6 personen

Ingrediënten

  • hazelnootdrink 70 cl
  • geroosterde hazelnoten 25 g
  • pure chocolade 100 g
  • agar-agar 2 g
  • vloeibare acaciahoning (of agavesiroop) 4 eetl.
  • geroosterde hazelnootolie 3 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (1 u. 15 min.)
  1. Stamp de hazelnoten fijn in een vijzel.
  2. Voeg de agar-agar toe aan de hazelnootdrink en breng aan de kook.
  3. Breek de chocolade in stukken en voeg samen met de hazelnootolie en de honing toe aan de hazelnootdrink.
  4. Mix met een staafmixer tot een schuimig beslag.
  5. Verdeel over kommetjes en bestrooi met de fijngestampte hazelnoten. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 250 kcal
Vetten 17.1 g
Verzadigde vetzuren 4.2 g
Koolhydraten 20.7 g
Suikers 18 g
Vezels 2.2 g
Eiwitten 2.5 g
Zout 0.1 g