
Haverpannenkoekjes met fruit
Ingrediënten
- fruit naar keuze (banaan, mandarijn, kiwi …) 450 g
- bananen (rijpe) 2
- kokosmelk 3.5 dl
- kokosbloesemsiroop 4 eetl.
- glutenvrije havervlokken 250 g
- olie (naar keuze) 2 eetl.
- kaneel 1 snuifjes
- zout 1 snuifjes
Voorbereiding
Voorbereiding
- Plet de bananen met een vork.
- Snij het fruit in partjes of blokjes.
Bereiding (5 min. + 10 min.)
- Meng de geplette bananen onder de havervlokken en de kokosmelk. Voeg het zout en de kaneel toe.
- Verhit 1 eetl. olie in een grote pan en bak de helft van het beslag tot pannenkoekjes (1 à 2 eetl. beslag per pannenkoek).
- Voeg nog 1 eetl. olie toe aan de pan en bak de rest van de pannenkoekjes.
- Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden, leg er het fruit op en werk af met de siroop.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
644 kcal
Vetten
28.5 g
Verzadigde vetzuren
15.7 g
Koolhydraten
81 g
Suikers
36.5 g
Vezels
7.7 g
Eiwitten
11.3 g
Zout
0.1 g