Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Haverpannenkoekjes met fruit

Ontbijt minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • fruit naar keuze (banaan, mandarijn, kiwi …) 450 g
  • bananen (rijpe) 2
  • kokosmelk 3.5 dl
  • kokosbloesemsiroop 4 eetl.
  • glutenvrije havervlokken 250 g
  • olie (naar keuze) 2 eetl.
  • kaneel 1 snuifjes
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Plet de bananen met een vork.
  2. Snij het fruit in partjes of blokjes.
Bereiding (5 min. + 10 min.)
  1. Meng de geplette bananen onder de havervlokken en de kokosmelk. Voeg het zout en de kaneel toe.
  2. Verhit 1 eetl. olie in een grote pan en bak de helft van het beslag tot pannenkoekjes (1 à 2 eetl. beslag per pannenkoek).
  3. Voeg nog 1 eetl. olie toe aan de pan en bak de rest van de pannenkoekjes.
  4. Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden, leg er het fruit op en werk af met de siroop.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 644 kcal
Vetten 28.5 g
Verzadigde vetzuren 15.7 g
Koolhydraten 81 g
Suikers 36.5 g
Vezels 7.7 g
Eiwitten 11.3 g
Zout 0.1 g