Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gemarineerde ribbetjes met venkelslaatje

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gemarineerde ribbetjes 800 g
  • venkelknollen 3
  • dille 1 plantjes
  • gember 2 cm
  • zoete aardappelen 4
  • boter 2 eetl.
  • hennepzaadjes 2 eetl.
  • agavesiroop 1 eetl.
  • appelazijn 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij in hele fijne reepjes.
  2. Meng de appelazijn met 2 eetl. water. Doe in een steelpannetje en warm op. Voeg de agavesiroop toe en roer goed.
  3. Rasp de gember en voeg toe aan het azijnmengsel. Giet over de venkelreepjes en zet opzij.
  4. Snipper de dille fijn.
  5. Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water. Wrijf in met de olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Wikkel elke aardappel in een vel aluminiumfolie.
Bereiding (55 min.)
  1. Leg de aardappelen ± 30 min. in de hete kolen van de barbecue.
  2. Meng intussen de dille onder de venkelreepjes en bestrooi met de hennepzaadjes.
  3. Grill de gemarineerde ribbetjes 5 min. aan elke kant goudbruin en gaar op de hete barbecue.
  4. Haal de zoete aardappelen uit de kolen en uit de aluminiumfolie. Snij open en laat 1/2 eetl. boter smelten op elke aardappel. Bestrooi lichtjes met grof zeezout.
Afwerking

Serveer de ribbetjes met het venkelslaatje en de zoete aardappelen in de schil.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 633 kcal
Vetten 36.5 g
Verzadigde vetzuren 13.8 g
Koolhydraten 35.5 g
Suikers 14 g
Vezels 9.3 g
Eiwitten 35.7 g
Zout 2.9 g
Tip

Slecht weer?
Bak de ribbetjes ± 20 min. gaar in een voorverwarmde oven op 200 °C.