Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gemarineerde kippenvleugels met Italiaanse linzensalade

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenvleugels 12
  • platte peterselie 1 plantjes
  • salie (vers) 1 takjes
  • sjalotten 2
  • knoflook 2 teentjes
  • halfgedroogde tomaten (+ de olie uit de verpakking) 110 g
  • mozzarella 125 g
  • groene linzen (bokaal) 300 g
  • artisjokken in olijfolie (bokaal) 280 g
  • olijfolie 3 eetl.
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • rozemarijn (gedroogd) 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (10 min. + 1 u. marineren + ± 15 min. op de barbecue)
  1. Bereiding in de keuken:
  2. Plet de teentjes knoflook en hak de blaadjes salie fijn. Doe samen met de kippenvleugels, de gedroogde kruiden en 2 eetl. olijfolie in een schotel. Kruid goed met zwarte peper en zout. Meng goed onder elkaar, dek af en laat minstens 1 u. marineren in de koelkast.
  3. Spoel intussen de linzen onder koud water en laat uitlekken.
  4. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes (hou de olie apart), de artisjokken in partjes en de mozzarella in stukjes.
  5. Snipper de sjalotten fijn. Hak de peterselieblaadjes grof en de steeltjes fijn.
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalotten en de fijngehakte peterseliesteeltjes 5 min. zacht.
  7. Voeg de linzen toe en meng even. Neem van het vuur en meng de partjes artisjok, de peterselieblaadjes, de reepjes tomaat en de opzijgehouden olie onder de linzen. Kruid met zwarte peper en zout. Werk af met de stukjes mozzarella.
  8. Bereiding op de barbecue:
  9. Haal de kippenvleugels uit de marinade en rooster ze ± 15 min. goudbruin en gaar op de rand van een matig warme barbecue.
Afwerking

Serveer de linzensalade bij de kippenvleugels en geef er een groen slaatje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 598 kcal
Vetten 36.8 g
Verzadigde vetzuren 9.8 g
Koolhydraten 15.6 g
Suikers 3.9 g
Vezels 4.5 g
Eiwitten 48.6 g
Zout 2.9 g