
Gemarineerde kipkotelet met rijstsalade
Ingrediënten
- gemarineerde kipkoteletten 4
- citroenen 2
- platte peterselie 1 plantjes
- bieslook 1 plantjes
- basmatirijst 250 g
- walnootpitten 3 eetl.
- donkere rozijnen 3 eetl.
- olijfolie 3 eetl.
- sumakpoeder 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Snipper intussen de blaadjes van de peterselie en het bieslook fijn.
- Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Pers de citroenen.
Bereiding (30 min.)
- Voeg de peterselie, het bieslook, de rozijnen, de walnootpitten, het citroensap, het sumakpoeder en de olijfolie toe aan de rijst. Kruid met zwarte peper en zout.
- Grill de kipkoteletten 6 à 8 min. aan elke kant goudbruin en gaar op een hete barbecue.
Afwerking
Serveer de kip met het rijstslaatje en geef er een gemengd groen slaatje bij.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
588 kcal
Vetten
20.7 g
Verzadigde vetzuren
3.3 g
Koolhydraten
57.3 g
Suikers
7.6 g
Vezels
2.4 g
Eiwitten
41.3 g
Zout
1.1 g
Tip
Slecht weer?
Bak de kipkoteletten 15 à 18 min. in een pan of in een voorverwarmde oven op 180 °C.