Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gelakte zalmfilet en noedelslaatje met gemarineerde komkommer

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zalmfilets met vel 4
  • komkommers 2
  • koriander 1 plantjes
  • gember 3 cm
  • sobanoedels 250 g
  • sesamzaad 2 eetl.
  • vloeibare honing 1 eetl.
  • suiker 0.5 koffiel.
  • sesamolie 2 eetl.
  • kokosolie 2 eetl.
  • balsamicoazijn 2 eetl.
  • rijstazijn 2 eetl.
  • shoyu (sojasaus) 6 eetl.
  • zwarte peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Rasp de gember.
  2. Verwijder het vel van de zalmfilets.
  3. Meng de helft van de geraspte gember met 4 eetl. shoyu, de sesamolie, de balsamicoazijn en de honing. Giet over de zalmfilets en laat 20 min. marineren in de koelkast.
  4. Maak intussen dunne linten van de ongeschilde komkommers met een dunschiller, tot aan de zaadlijsten.
  5. Meng de komkommerlinten met 2 eetl. shoyu en de rest van de gember, de rijstazijn en de suiker. Kruid met zwarte peper en laat 10 min. marineren in de koelkast.
  6. Hak intussen de blaadjes koriander grof.
Bereiding (45 min.)
  1. Verhit de kokosolie in een pan. Haal de zalmfilets uit de marinade en hou de marinade apart. Bak de zalmfilets 4 à 5 min. Draai om en bak nog 2 à 3 min. Giet er regelmatig wat marinade over, tot de zalmfilets aan beide kanten gekaramelliseerd zijn.
  2. Kook intussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
  3. Meng de noedels met de gemarineerde komkommerlinten, de sesamzaadjes en de grofgehakte korianderblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 737 kcal
Vetten 40.8 g
Koolhydraten 50.6 g
Eiwitten 43.4 g