
Gelakte zalmfilet en noedelslaatje met gemarineerde komkommer
Ingrediënten
- zalmfilets met vel 4
- komkommers 2
- koriander 1 plantjes
- gember 3 cm
- sobanoedels 250 g
- sesamzaad 2 eetl.
- vloeibare honing 1 eetl.
- suiker 0.5 koffiel.
- sesamolie 2 eetl.
- kokosolie 2 eetl.
- balsamicoazijn 2 eetl.
- rijstazijn 2 eetl.
- shoyu (sojasaus) 6 eetl.
- zwarte peper
Voorbereiding
Voorbereiding
- Rasp de gember.
- Verwijder het vel van de zalmfilets.
- Meng de helft van de geraspte gember met 4 eetl. shoyu, de sesamolie, de balsamicoazijn en de honing. Giet over de zalmfilets en laat 20 min. marineren in de koelkast.
- Maak intussen dunne linten van de ongeschilde komkommers met een dunschiller, tot aan de zaadlijsten.
- Meng de komkommerlinten met 2 eetl. shoyu en de rest van de gember, de rijstazijn en de suiker. Kruid met zwarte peper en laat 10 min. marineren in de koelkast.
- Hak intussen de blaadjes koriander grof.
Bereiding (45 min.)
- Verhit de kokosolie in een pan. Haal de zalmfilets uit de marinade en hou de marinade apart. Bak de zalmfilets 4 à 5 min. Draai om en bak nog 2 à 3 min. Giet er regelmatig wat marinade over, tot de zalmfilets aan beide kanten gekaramelliseerd zijn.
- Kook intussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
- Meng de noedels met de gemarineerde komkommerlinten, de sesamzaadjes en de grofgehakte korianderblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
737 kcal
Vetten
40.8 g
Koolhydraten
50.6 g
Eiwitten
43.4 g