Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gegrilde scampi's met groene salsa

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rauwe, gepelde scampi’s (diepvries) 24
  • pruimtomaten 2
  • limoenen 1
  • basilicum 1 plantjes
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • knoflook 1 teentjes
  • mosterd 1 koffiel.
  • olijfolie extra vierge (Classic van Bio Planète) 5 eetl.
  • barbecuekruiden 1 koffiel.
  • sumakpoeder 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Laat de scampi’s volledig ontdooien en dep goed droog.
  2. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers hem.
  3. Doe de scampi’s, de limoenzeste, het limoensap, 3 eetl. olijfolie, de barbecuekruiden en het sumakpoeder in een grote mengkom en laat ± 30 min. marineren in de ijskast.
  4. Snipper het groen van de lente-uitjes fijn. Snij het wit in stukken van 3 cm.
  5. Scheur de blaadjes van het basilicum en snipper het knoflook fijn.
  6. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in heel kleine blokjes.
  7. Mix het basilicum, het groen van de lente-uitjes, de mosterd, het knoflook, de tomatenstukjes en 2 eetl. olijfolie tot een grove salsa. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (30 min. + 15 min.)
  1. Haal de scampi’s uit de marinade, dep lichtjes droog en prik afwisselend met de witte stukjes lente-ui op spiesjes.
  2. Leg op een matig hete barbecue en grill 1 min. aan elke kant.
  3. Serveer met de groene salsa. Lekker met een gemengd groen slaatje en gepofte aardappelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 199 kcal
Vetten 13.7 g
Verzadigde vetzuren 2.1 g
Koolhydraten 4.1 g
Suikers 3 g
Vezels 1.1 g
Eiwitten 13.7 g
Zout 0.5 g
Tip

Heb je geen barbecue? Maak deze spiesjes dan in een grillpan klaar.