
Gegrilde portabella met kervelsalsa
Ingrediënten
- portabella’s 4
- rucola 50 g
- kervel 1 bosjes
- sjalotten 1
- rode bieten in schijven (bokaal) 200 g
- mosterd 1 koffiel.
- olijfolie 4 eetl.
- walnotenolie 1 eetl.
- appelazijn 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snipper de sjalot en de kervel fijn.
Bereiding (5 min. + 20 min.)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan of grillpan en bak de portabella’s tot ze mooi gegrild zijn.
- Meng intussen de kervel met de sjalot, de mosterd, de appelazijn, de walnotenolie en de rest van de olijfolie tot een grove salsa. Kruid met zwarte peper en zout.
- Meng 1 koffiel. van de salsa met de rodebietenschijven.
- Haal de portabella’s uit de pan, bedruppel met de salsa en werk af met een beetje rucola. Serveer met enkele schijfjes rode biet.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
645 kcal
Vetten
44.9 g
Verzadigde vetzuren
15.9 g
Koolhydraten
8.3 g
Suikers
5.6 g
Vezels
1 g
Eiwitten
51.2 g
Zout
1.9 g