
Gegrilde dunne lende met noedelslaatje
Ingrediënten
- dunne lenden 400 g
- tomaten 3
- Romeinse slaharten 1
- lente-uitjes 3
- limoenen 2
- munt 4 takjes
- citroengras 1 stengels
- knoflook 1 teentjes
- sobanoedels 250 g
- palmsuiker 2 koffiel.
- rijstmiso (bokaal) (TerraSana) 1 eetl.
- oestersaus 4 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
- Pers intussen de limoenen (je hebt 5 eetl. sap nodig).
- Snipper de lente-uitjes, het teentje knoflook en het citroengras heel fijn.
- Hak de muntblaadjes en het Romeinse slahart grof. Ontpit de tomaten en snij in dunne partjes.
- Meng 4 eetl. limoensap met de oestersaus, het citroengras, het knoflook, de lente-ui, de rijstmiso, 1 koffiel. palmsuiker en de munt tot een gladde dressing.
- Meng de dressing, de sla en de tomaten onder de noedels.
- Besprenkel de dunne lende met 1 eetl. limoensap. Bestrooi met 1 koffiel. palmsuiker, zwarte peper en zout.
Bereiding (30 min.)
- Grill de dunne lende 20 min. op een hete barbecue en draai regelmatig.
- Laat 10 min. afgedekt rusten. Snij in hele dunne sneetjes.
Afwerking
Verdeel de noedels over een schotel en leg er de sneetjes dunne lende bovenop.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
398 kcal
Vetten
3.5 g
Verzadigde vetzuren
0.8 g
Koolhydraten
58.5 g
Suikers
11.7 g
Vezels
2.3 g
Eiwitten
32.4 g
Zout
1.2 g
Tip
Slecht weer? Bak de dunne lende aan beide kanten goudbruin in een hete (grill)pan. Laat nog 12 à 15 min. verder garen in een voorverwarmde oven op 170 °C. Laat 10 min. afgedekt rusten voor je het vlees versnijdt
Zorg dat je BBQ altijd goed heet is, voor je begint te bakken. Verwarm het rooster 15 à 25 min. vooraf, zo is het zeker op de juiste temperatuur (en worden bacteriën gedood). Een goed heet rooster schroeit het voedsel meteen dicht, houdt de binnenkant sappig en kleeft niet. Zeker als je het net voor het bakken lichtjes inwrijft met een beetje olie.