Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Frozen yoghurt met rood fruit

Dessert meer dan 60 min. 10 personen

Ingrediënten

  • aardbeien 250 g
  • frambozen 125 g
  • blauwe bessen 125 g
  • volle yoghurt natuur 500 g
  • room (min. 35 % V.G.) 2.5 dl
  • notenmengeling 100 g
  • suiker 100 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verdeel de noten over een bakplaat en bak 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
  3. Verhit intussen de suiker in een steelpannetje en laat karamelliseren (laat de suiker een beetje ronddraaien in het pannetje tot er zich een karamel vormt, niet roeren met een lepel of klopper).
  4. Giet de karamel over de noten en laat hard worden.
  5. Hak de gekaramelliseerde noten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
  6. Prak de aardbeien en de frambozen tot een puree.
  7. Klop de room stevig op.
Bereiding (30 min. + 5 u. in de diepvriezer)
  1. Meng de opgeklopte room onder de yoghurt in een grote kom.
  2. Roer de aardbei-frambozenpuree onder de yoghurtmengeling en sluit de kom goed af. Zet 4 u. in de diepvriezer.
  3. Haal de yoghurtmengeling uit de diepvriezer en roer los met een lepel. Zet opnieuw 1 u. in de diepvries.
Afwerking

Schep telkens 2 bolletjes yoghurtijs in 10 kommetjes. Bestrooi met de bosbessen en de gekaramelliseerde noten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 234 kcal
Vetten 15.7 g
Koolhydraten 17.1 g
Eiwitten 5.8 g