
Forelterrine met appel-pastinaakslaatje en dilledressing
Ingrediënten
- forelterrines met groentjes 4 sneetjes
- pastinaken 1
- appelen 1
- citroenen 1
- dille 1 plantjes
- platte peterselie (vers) 5 takjes
- yoghurt natuur 2 eetl.
- zonnebloempitten 2 eetl.
- olijfolie 4 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Rooster de zonnebloempitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
- Rasp de schil van de citroen (niet het wit, u hebt 1 eetl. zeste nodig) en pers de citroen.
- Schil de pastinaak en rasp grof.
- Snij de ongeschilde appel in flinterdunne partjes.
- Hak de peterselieblaadjes grof.
- Hak de dille fijn en meng met de yoghurt en 1 eetlepel olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (30 min.)
- Meng de geraspte pastinaak met de partjes appel, de citroenzeste, 3 eetl. olijfolie en de platte peterselie. Voeg ± 1 eetl. citroensap toe naar smaak en kruid met zwarte peper en zout.
- Verdeel het slaatje over borden of kommetjes en leg er een sneetje forelterrine bij. Bestrooi met de zonnebloempitten en besprenkel met de dilledressing.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
316 kcal
Vetten
23.7 g
Koolhydraten
16.2 g
Eiwitten
9.2 g
Tip
U kan de forelterrine vervangen door minikaaskroketjes. Verwijder de korst van een punt Damse brie en snij de kaas in kleine blokjes. Wentel elk blokje door een beetje bloem, dan door een losgeklopt ei en ten slotte door wat paneermeel. Verhit olie in een grote pan en bak de epaneerde kaasjes aan alle kanten goudbruin (leg ze niet te
dicht bij elkaar, want ze smelten een beetje tijdens het bakken). Laat uitlekken op keukenpapier en verdeel over het pastinaakslaatje.