Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Flatbread met hummus, olijven en zongedroogde tomaten

Hoofdgerecht minder dan 30 min.

Ingrediënten

  • microgroenten spicy mix 1 pakken
  • zongedroogde tomaten 10
  • hummus 150 g
  • ontpitte groene olijven 2 eetl.
  • volle yoghurt natuur 120 g
  • tarwebloem 250 g
  • bakpoeder 1 koffiel.
  • olijfolie 5 eetl.
  • zeezout (fijn) 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Hak de groene olijven grof.
  2. Snij de tomaatjes in reepjes.
Bereiding (25 min.)
  1. Meng de tarwebloem met het bakpoeder, de yoghurt, 1 eetl. olijfolie en het zeezout. Kneed tot een glad deegje.
  2. Verdeel in 4 porties en rol op een bebloemd werkvlak uit tot ± 1 cm dik.
  3. Verhit een grillpan en bestrijk lichtjes met olie. Bak de broden één per één mooi bruin aan beide kanten (maar niet te bruin, want ze gaan nog de oven in). Voeg eventueel nog wat olie toe aan de pan.
  4. Leg de gebakken flatbreads op een bakplaat en besmeer met de hummus. Verdeel er de olijven en de zongedroogde tomaatjes over.
  5. Zet ± 10 min. onder de hete ovengrill.
  6. Haal uit de oven, verdeel er de microgroenten over en bedruppel met 2 eetl. olijfolie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 455 kcal
Vetten 13.4 g
Verzadigde vetzuren 2.9 g
Koolhydraten 58.4 g
Suikers 9.6 g
Vezels 5.2 g
Eiwitten 13.4 g
Zout 3 g