Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Chocoladetaart op grootmoeders wijze

Dessert Minder dan 45 min. 8 stukken

Ingrediënten

  • boter (op kamertemperatuur) 160 g
  • eiwitten 3
  • eidooiers 2
  • pure chocolade 300 g
  • rietsuiker 125 g
  • zonnebloemolie 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (35 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt 150 g boter en 150 g chocolade samen au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
  3. Klop intussen de eidooiers samen met 100 g rietsuiker tot een witte massa.
  4. Klop de eiwitten stijf en voeg er 25 g rietsuiker aan toe.
  5. Meng de gesmolten chocolade onder de opgeklopte eidooiers.
  6. Schep er de opgeklopte eiwitten heel voorzichtig onder.
  7. Bekleed een taartvorm met bakpapier en giet er het beslag in. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
  8. Maak intussen de ganache: smelt daarvoor 150 g chocolade au bain-marie. Meng er daarna de zonnebloemolie en 10 g boter onder.
Afwerking

Laat de taart afkoelen. Giet de ganache langzaam over de taart (laat de randen vrij).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 444 kcal
Vetten 31.4 g
Verzadigde vetzuren 18.8 g
Koolhydraten 34.1 g
Suikers 30.8 g
Vezels 2.7 g
Eiwitten 4.7 g
Zout 0.1 g