Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Bruschetta met artisjok en zeewierballetjes

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Zeeuwse zeewierballen 150 g
  • microgroenten spicy mix 30 g
  • knoflook 1 teentjes
  • stokbrood 0.5
  • crème van artisjok 3 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij het stokbrood in 8 sneetjes.
  2. Pel het teentje knoflook en snij in 2.
Bereiding (5 min. + 20 min.)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zeewierballetjes aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan en snij elk balletje in sneetjes.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de sneetjes brood aan beide kanten mooi goudbruin. Haal uit de pan en bestrijk met de stukjes knoflook.
  3. Besmeer elk sneetje met een beetje artisjokcrème en beleg met de zeewiersneetjes. Werk af met de microgroenten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 217 kcal
Vetten 14.3 g
Verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 15 g
Suikers 1.4 g
Vezels 2.1 g
Eiwitten 5.9 g
Zout 1.1 g