
Broodje gerookte zalm met komkommer-radijsslaatje
Ingrediënten
- gerookte zalm 4 sneetjes
- rucola 50 g
- komkommers 1
- radijzen 1 bosjes
- dille (vers) 4 takjes
- zonnepitbroden 4 sneden
- mierikswortelcrème (bokaal) 2 eetl.
- mosterd 1 eetl.
- vloeibare honing 1 koffiel.
- olijfolie 2 eetl.
- zwarte peper
Voorbereiding
Voorbereiding
- Hak de dille grof.
- Snij de ongeschilde komkommer met een dunschiller in dunne linten.
- Snij de radijzen in dunne plakjes en meng met de komkommerlinten.
- Meng de mosterd, de honing en de olijfolie tot een glad sausje en kruid met zwarte peper.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
- Snij de sneden brood in 2. Besmeer elk halve snede met de mierikswortelcrème.
- Verdeel er de komkommerlinten met radijzen, de rucola en de sneetjes gerookte zalm over.
- Werk af met een lepeltje mosterd-honingvinaigrette en de grofgehakte dille.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
366 kcal
Vetten
16.7 g
Verzadigde vetzuren
2.9 g
Koolhydraten
36.3 g
Suikers
6.4 g
Vezels
3.7 g
Eiwitten
15.7 g
Zout
2.2 g