Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Broodje gerookte zalm met komkommer-radijsslaatje

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte zalm 4 sneetjes
  • rucola 50 g
  • komkommers 1
  • radijzen 1 bosjes
  • dille (vers) 4 takjes
  • zonnepitbroden 4 sneden
  • mierikswortelcrème (bokaal) 2 eetl.
  • mosterd 1 eetl.
  • vloeibare honing 1 koffiel.
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Hak de dille grof.
  2. Snij de ongeschilde komkommer met een dunschiller in dunne linten.
  3. Snij de radijzen in dunne plakjes en meng met de komkommerlinten.
  4. Meng de mosterd, de honing en de olijfolie tot een glad sausje en kruid met zwarte peper.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
  1. Snij de sneden brood in 2. Besmeer elk halve snede met de mierikswortelcrème.
  2. Verdeel er de komkommerlinten met radijzen, de rucola en de sneetjes gerookte zalm over.
  3. Werk af met een lepeltje mosterd-honingvinaigrette en de grofgehakte dille.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 366 kcal
Vetten 16.7 g
Verzadigde vetzuren 2.9 g
Koolhydraten 36.3 g
Suikers 6.4 g
Vezels 3.7 g
Eiwitten 15.7 g
Zout 2.2 g