
Bananencake met havergrutten en raw cacao
Ingrediënten
- bananen (rijpe) 2
- geroosterde hazelnoten 120 g
- pure chocolade 50 g
- agavesiroop 120 ml
- havergrutten 120 g
- havermout 120 g
- speltbloem 120 g
- cacaopoeder (rauw) 1 eetl.
- kaneel 1 koffiel.
Voorbereiding
Voorbereiding
- Kook de havergrutten ± 15 min. beetgaar in 3,5 dl water. Giet af.
- Mix ondertussen de havervlokken tot een fijn poeder en meng met de bloem.
- Plet de bananen met een vork.
- Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Breek de chocolade in stukken.
Bereiding (15 min. + 45 min.)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de gekookte havergrutten met het bloemmengsel, de hazelnoten, de chocolade, het cacaopoeder, de geplette bananen, de agavesiroop en de kaneel.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er het beslag in.
- Zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
307 kcal
Vetten
12.1 g
Verzadigde vetzuren
2.1 g
Koolhydraten
41.1 g
Suikers
15.8 g
Vezels
4.8 g
Eiwitten
7.2 g
Zout
0 g
Tip
Een lekker voedzaam ontbijt met havergrutten? Doe 1 deel havergrutten en 3 delen water of melk in een kookpot en breng aan de kook. Laat 10 à 20 min. garen op een zacht vuur. Na 10 min. heb je een beetgare pudding, na 20 min. zijn de havergrutten zacht en romig. Werk af met wat vers of gedroogd fruit, nootjes en zaden voor extra smaak.