Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Ontdek de bio Europese bananen

Bio-Planet heeft een nieuwe banaan in haar assortiment: de bio Europese banaan. Het is een kleinere soort met een romige textuur en intense smaak. Deze banaan heeft ook een kleinere ecologische voetafdruk doordat ze niet helemaal vanuit Zuid-Amerika, de Caraïben of Afrika moet komen.

Kleine bananenplantages en manueel oogsten

Er bestaan duizenden soorten bananen, maar in Europa eten we vooral de grote cavendishbananen. Die reizen de halve wereld rond om in onze fruitmand te geraken, wat niet echt goed is voor het milieu. Op de Canarische eilanden echter telen verschillende onafhankelijke boeren de bio Europese banaan. Ze werken op plantages van nog geen hectare groot en ze verzorgen en oogsten hun fruit met de hand.

Het subtropische klimaat, de vulkanische ondergrond en de toegewijde boeren van de Canarische eilanden maken van deze banaan een succesverhaal. De textuur is romiger en de smaak intenser en zoeter dan de klassieke banaan. Dat komt omdat ze een andere samenstelling heeft in type suikers en een hoger vochtgehalte.

Kortere afstand voor extra versheid

De bio Europese banaan rijpt in totaal zo’n zes maanden. Dat is dubbel zo lang dan de meeste andere banaansoorten. Ze wordt in een later stadium van het rijpingsproces geplukt waardoor ze haar unieke smaak krijgt. In combinatie met de kortere afstand komen deze bananen dus veel rijper en verser op onze markt: al na zeven dagen liggen ze in onze rekken. Ze rijpen verder in de winkel en bij jou thuis. Je bewaart ze daarom beter op kamertemperatuur en nooit onder de 12° C.

De bananen voldoen aan de strikte Europese normen rond milieu, arbeidsvoorwaarden en voedselveiligheid. Sinds 2013 dragen ze zelfs het IPG-label, een beschermde geografische aanduiding die verwijst naar het karakter van de streek dat bijdraagt aan de smaak. De bio Europese banaan is de enige ter wereld met dit kwaliteitslabel.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294