
Auberginerolletjes met tomaat, feta en basilicum
Ingrediënten
- aubergines 3
- vleestomaten 3
- basilicum (vers) 4 takjes
- feta 150 g
- olijfolie 2 eetl.
- oregano 0.5 koffiel.
- paprikapoeder 0.5 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij elke aubergine in de lengte in 4 plakken. Bestrijk aan beide kanten met de olijfolie en kruid met de oregano, het paprikapoeder, zwarte peper en zout.
- Snij de feta in 12 blokjes.
- Trek de blaadjes van de takjes basilicum.
- Snij de tomaten in 12 schijfjes.
Bereiding (10 min. + 15 min.)
- Grill de aubergines 2 min. aan elke kant gaar op het midden van de hete barbecue. Laat een beetje afkoelen.
- Leg op elke plak aubergine een schijfje tomaat, een blokje feta en enkele blaadjes basilicum.
- Rol de plakken aubergine op en steek vast met een prikkertje.
- Leg de rolletjes nog ± 5 min. op de hete barbecue en serveer.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
67 kcal
Vetten
4.6 g
Verzadigde vetzuren
2.3 g
Koolhydraten
2.9 g
Suikers
2.9 g
Vezels
1.6 g
Eiwitten
2.7 g
Zout
0.2 g