Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Auberginerolletjes met tomaat, feta en basilicum

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 12 stuks

Ingrediënten

  • aubergines 3
  • vleestomaten 3
  • basilicum (vers) 4 takjes
  • feta 150 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • oregano 0.5 koffiel.
  • paprikapoeder 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij elke aubergine in de lengte in 4 plakken. Bestrijk aan beide kanten met de olijfolie en kruid met de oregano, het paprikapoeder, zwarte peper en zout.
  2. Snij de feta in 12 blokjes.
  3. Trek de blaadjes van de takjes basilicum.
  4. Snij de tomaten in 12 schijfjes.
Bereiding (10 min. + 15 min.)
  1. Grill de aubergines 2 min. aan elke kant gaar op het midden van de hete barbecue. Laat een beetje afkoelen.
  2. Leg op elke plak aubergine een schijfje tomaat, een blokje feta en enkele blaadjes basilicum.
  3. Rol de plakken aubergine op en steek vast met een prikkertje.
  4. Leg de rolletjes nog ± 5 min. op de hete barbecue en serveer.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 67 kcal
Vetten 4.6 g
Verzadigde vetzuren 2.3 g
Koolhydraten 2.9 g
Suikers 2.9 g
Vezels 1.6 g
Eiwitten 2.7 g
Zout 0.2 g