Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags

Zo maak je rolled ice cream

Rolled ice cream (of ijsrolletjes) werd voor het eerst geserveerd in 2009 in Thailand. Toen als echt streetfood, maar niet veel later als populaire ijs-variant. Er verschenen foto's en video's op sociale media en de bal ging aan het rollen. Ondertussen is de trend ook bekend in andere delen van de wereld en kan niemand weerstaan aan deze frisse lekkernij. 

Heb je al eens zelf rolled ice cream gemaakt? Met dit makkelijke recept loopt alles op rolletjes. Ga voor een fruitige versie met aardbei of bosbes, of laat nootjes de hoofdrol spelen. Aan jou de keuze! 

Basisrecept voor rolled ice cream

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 ml gecondenseerde melk (breng 500 ml melk en 150 g suiker aan de kook, laat 1 u. onafgedekt sudderen op een laag vuur en laat daarna afkoelen)
  • 4 eetl. volle yoghurt
  • 2 eetl. room 
  • naar keuze: aardbeien, bosbessen, koekjes, geraspte chocolade, gehakte nootjes ...

Bereidingswijze

  1. Leg een vierkante of rechthoekige bakplaat minstens 1 u. in de diepvriezer. Haal eruit.
  2. Giet de gecondenseerde melk, yoghurt en room op de plaat.
  3. Hak je ingrediënten naar keuze fijn. Voeg toe en meng goed.
  4. Zet de plaat minstens 5 u. (een hele nacht is ideaal) terug in de diepvriezer.
  5. Maak rolletjes met een paletmes en zet ze rechtop in een kommetje. Werk eventueel af met wat extra fruit of koekjes.   
LP_image_rolledicecream.png

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294