Krokante apero zeewierkroketten van Nomet
Ben je op zoek naar een verrassend gerecht dat niet alleen lekker is, maar ook goed voor de planeet? Maak kennis met de apero zeewierkroketjes van Nomet. Deze romige balletjes met een zilte umamismaak zijn een echte aanrader voor kroketliefhebbers. Het beste? Ze zijn lactosevrij, volledig vegan en boordevol natuurlijke ingrediënten.
Hoe maak je de zeewierkroketten klaar?
De apero zeewierkroketjes van Nomet zijn eenvoudig te bereiden in de oven, airfryer of friteuse. Of je nu houdt van een extra krokant korstje of snel klaar wilt zijn, de smaak blijft heerlijk veelzijdig.
Serveertips:
- Als hapje: combineer met een frisse dip van yoghurt, augurkjes, sjalot en dille.
- Als voorgerecht: serveer met een slaatje van rucola en een partje limoen.
- Als hoofdgerecht: maak een fancy bagel of burger met gebakken kroketjes, mosterdmayo, augurk en dragon.
Waarom kiezen voor deze kroketjes?
Wist je dat zeewier niet alleen een smakelijk en voedzaam voedingsmiddel is, maar het ook helpt tegen de opwarming van de aarde en de verzuring van de oceaan? En dat zijn lang niet de enige voordelen van deze kleine kroketten!
1. Voortreffelijke smaak
Deze kleine aperoballetjes zien er misschien doodnormaal uit, maar verwacht je aan een unieke smaaksensatie. Door enkel verse, pure ingrediënten te gebruiken, krijgen de zeewierkroketten een unieke umamismaak.
2. 100 % natuurlijke ingrediënten
Deze kroketjes bevatten alles wat écht telt: wakamé-zeewier, verse groenten en geen kunstmatige smaak- of kleurstoffen. Wat ze extra bijzonder maken? De zichtbare stukjes zeewier! Bij elke hap zie én proef je het heerlijke ingrediënt.
3. Vernieuwde klassieker
De typische Belgische klassieker in een modern jasje? Dat zijn de zeewierkroketten. Ze zijn even lekker én smeuïg zoals garnaalkroketten, alleen net dat tikkeltje anders. Ideaal om je gasten tijdens de feestdagen te verrassen met iets nieuws en origineels.
Lokaal genieten met Nomet
Nomet is een Brugse start-up die traditionele Belgische smaken combineert met de kracht van zeewier. Omdat het een lekker, voedzaam en duurzaam ingrediënt is, wil het bedrijf zeewier meer op de (menu)kaart zetten.
Dit doen ze door onder andere samen te werken met lokale partners. Zo wordt het wakamé-zeewier in de kroketten gekweekt in de Oosterschelde, vlak bij de Belgische grens. Dankzij deze samenwerking met lokale zeewierproducenten en Belgische biologische boeren, minimaliseert Nomet de ecologische voetafdruk.
Probeer de zeewierkroketten van Nomet uit
NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be
KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294