Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Generous, glutenvrij en verrukkelijk

Generous, dat is het verhaal van vier Belgische ondernemers. En van hun project dat ze samen met veel goesting uit de grond stampten: een glutenvrije koekjesfabriek. Generous is een klein artisanaal bedrijf dat in de smaak valt! Medeoprichter Christophe Harou neemt ons mee achter de schermen.

Hoe is Generous er gekomen?

"Generous is ontstaan uit ontmoetingen. Toen ik drie jaar geleden merkte dat ik glutenintolerant was, hebben mijn echtgenote Théodora en ik ons eetpatroon grondig aangepast. In die tijd ontdekten we in Brussel een eetsalon waar ze lekkere broden en gebak zonder gluten maakten. We geraakten bevriend met de uitbaters: meester-patissier Jean-Benoît en zijn vrouw Aurélie, een letterkundige met culinaire talenten."

"We houden alle vier van al wat goed, authentiek en lekker is. We hebben onze talenten gebundeld om Generous te stichten."

LP_image_generous_man.png

Wat is het doel van Generous?

"Ons doel is vooral breken met het sobere, smaakloze imago dat rond glutenvrij hangt. We maken artisanale producten die rijk zijn van smaak en een aangename textuur hebben. Voor mensen die glutenintolerant zijn, voor consumenten die graag licht verteerbare producten eten en simpelweg voor lekkerbekken."

Hoe maken jullie zulke lekkere koekjes zonder gluten?

"Alles gebeurt in ons atelier in Brussel, dat gecertificeerd is door Certisys. We zoeken naar goede grondstoffen, naar de juiste dosering en naar de juiste werkwijzen om tot het perfecte koekje te komen. De basis is boekweit. Dit graan is van nature glutenvrij en zorgt voor wat beet en een geroosterde toets. De grootste uitdaging was een bindmiddel vinden dat gluten en hun soepelheid kon vervangen. Die klus klaarden we met tapioca- en aardappelmeel."

LP_image_lp_generous.png

Hoe kiezen jullie de ingrediënten?

"We selecteren onze ingrediënten met de grootste zorg, allemaal zijn ze gecertifieerd biologisch. Transparantie en traceerbaarheid zijn gegarandeerd over de hele keten. De diverse soorten meel komen vooral uit Frankrijk, Nederland en Italië, maar het merendeel van de ingrediënten wordt lokaal of regionaal afgenomen."

LP_Hero_generous_koekjes.png

De Generous-koekjes vormen een hele familie. Kan je ze voorstellen?

"We willen een verhaal vertellen met onze producten en daarom hebben we elke koekjessoort gelinkt aan een specifiek personage."

"Sylvain Speculoos symboliseert de generositeit van het traditionele, unieke koekje dat smaakt naar bruine suiker, boter en kruiden. Terwijl ontdekkingsreiziger en man van de wereld Victor Vanille in zijn zandkoekjes de zachtheid en liefde stopt van Bourbonvanille uit Madagaskar."

"Vergeetkous Charlotte Chocolat dicht de gaten in haar geheugen met stukjes chocolade. Zo zal ze het recept van haar intense chocoladekoekjes die verrijkt zijn met brokjes pure chocolade, hazelnoten uit Piemonte en fleur de sel uit de Camargue niet vergeten. Céline Citron komt stijf over, maar ’s avonds wordt ze een losbol en bakt ze de beste koekjes met citroenzeste. De laatste en kleinste in de rij is Stella Stracciatella. Deze kleine heeft een explosief karaktertje dat alleen getemperd kan worden met cookies met chocoladestukjes."

En de personages staan ook op de verpakkingen?

"Ja, grafisch vormgeefster van de groep Théodora brengt de personages tot leven op onze retroverpakkingen. Het verpakken van de koekjes gebeurt trouwens in een beschutte werkplaats in de buurt."

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294