Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Sikou. Da’s puur, Belgisch en no-nonsense

Ambachtelijk ijsatelier Sikou van vakmannen Cédric Roos en Bruno Lai in Etterbeek maakt roomijs op basis van 100 % biologische en onbewerkte grondstoffen zoals rauwe room en melk, vanillestokjes, verse eitjes … En ook de sorbets bestaan louter uit gekende basisingrediënten: fruit, water en rietsuiker. De rauwe melkproducten worden gepasteuriseerd in hun eigen atelier, waar ze ook zelf gezouten boterkaramel maken.

Het resultaat? Heerlijk ijs met een maximale voedingswaarde en zonder smaak-, geur- of kleurstoffen, waardoor het ook beter verteerbaar is! Bovendien schenken ze bij Sikou naast kwaliteit ook heel wat aandacht aan eerlijke prijzen, want er wordt met de boeren niet onderhandeld over de prijs.

LP_image_sikou1.png
LP_Hero_sikou2.png

Waarom kiezen jullie voor biologisch? Wat zijn de voordelen?

"We maken pure producten. En dat kan alleen met pure grondstoffen. Natuurlijke, biologische ingrediënten dus, die we zo weinig mogelijk bewerken. Zo behouden we de voedingsstoffen die van nature in de grondstoffen zitten. We maken eindproducten met een hoge voedingskwaliteit en een hoge voedingswaarde. Het resultaat is voedzaam ijs dat je beter verteert. Je bent er sneller door verzadigd. Zo ga je minder maar beter consumeren."

Hoe garanderen jullie de kwaliteit van jullie grondstoffen?

"We maken ons ijs op basis van rauwe melk en room. We kopen die rechtstreeks bij een boerderij aan, dus niet bij een melkfabriek. Zo zijn we zeker dat de melk nog geen behandelingen heeft ondergaan om de houdbaarheid te verlengen. Zoals sterilisatie of standaardisatie. De enige behandeling die we toepassen op onze rauwe hoevemelk is een milde pasteurisatie. Die behandeling is veel zachter en laat ons toe om van de meest natuurlijke basis te vertrekken."

LP_image_quote_sikou__bruno.png

We werken met nobele, biologische ingrediënten en eenvoudige recepten. Kwaliteit is ons stokpaardje, net als een transparante werkwijze.

Bruno

En zacht of weinig behandelde producten leiden tot een betere kwaliteit?

"Absoluut. We werken volgens de regels van het vak en gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten, zoals rauwe melk, verse eieren, semigeraffineerde rietsuiker en hele vanillestokjes. We voegen geen aroma’s toe en maken onze karamel zelf in ons atelier. Door met nobele, natuurlijke ingrediënten te werken, worden de eindproducten beter verdragen door het lichaam. Het ijs is beter verteerbaar en voedzamer. En je bent er sneller door verzadigd. In alles wat we doen, blijven we transparant."

Hoe doen jullie dat concreet, transparant blijven?

"We vertellen wat we doen. En vooral wat we niét doen. Zo ontdekken klanten het vakmanschap achter het ijs maken. We willen andere producten niet in een slecht daglicht stellen. Maar we geloven dat iedereen zijn eigen keuze moet kunnen maken op basis van alle info die hij daarvoor nodig heeft. We zullen de consument nooit vertellen dat we het beste ijs maken. We zeggen wel hoe we dat ijs maken. De klant kiest, op een welbewuste manier."

LP_image_lp_sikou_04.png

En de ijsjes vallen in de smaak?

"Ja! We zijn gestart in 2013 en in de eerste drie jaar vertienvoudigde onze productie. In het begin leverden we alleen aan biologische speciaalzaken. Maar nu willen ook andere winkels Sikou verkopen. De productie groeit, maar ook ons assortiment. We maken nieuwe smaken en bieden andere formaten van verpakkingen aan. We groeien, maar we blijven bij ons initiële plan. Kwaliteitsijs maken op artisanale wijze, met de puurste grondstoffen. Voor iedereen." 

LP_Hero_sikou3.png

Smelt voor het Sikou-roomijs met vanille of gezouten boterkaramel en de aardbeiensorbet en laat je verrassen door de originele verpakkingen! Ontdek ze bij Bio-Planet.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294