Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags

Bioitalia, natuurlijke Italiaanse producten sinds 1950

Sinds 1950 al begon Giustino di Costanzo met het verkopen van zelfgeperste olijfolie in de straten van een klein dorpje aan de voet van de Vesuvius. Vandaag verdelen zijn nazaten zuivere natuurlijke streekproducten over heel de wereld. Een blik in de traditie van de authentieke Italiaanse keuken.

Sinds 1994 trekt Bioitalia bewust de kaart van de biologische teelt. Een groepering van bioboeren en voedingsproducenten verenigde zich in een lokaal consortium dat vandaag een ruim assortiment voedingsproducten – van Italiaanse sausen en bonen tot kikkererwten en tal van andere kwalitatieve producten - verdeelt over heel de wereld en intussen zelfs biorestaurants in bezit heeft. Een droom die uitkwam.

Bioitalia kiest voor gezonde voeding met een transparante keten, wat resulteert in kwalitatieve Italiaanse voedingsproducten zonder pesticiden.

pesto

Glutenvrije pasta

Een van de paradepaardjes van het huis is de glutenvrije meergranen spaghetti, gemaakt van 4 verschillende granen: boekweit, maïs, rijst en quinoa. Die unieke mix zorgt voor een smaak die je in geen enkele andere glutenvrije pasta terugvindt. Tegelijk zijn de smaak en textuur vergelijkbaar met die van traditionele pasta gemaakt van harde tarwe, maar met een betere kookprestatie. Een natuurlijk hoogwaardig product rijk aan vezels, verpakt in 100 % recycleerbare verpakking.

Hoe kook je de perfecte pasta?

  • Kook pasta steeds in een ruime pot met kokend water, de pasta moet erin kunnen zwemmen.
  • Breng het water aan de kook en voeg dan een flinke snuif zout toe.
  • Meng je de pasta op het vuur met de saus? Kook ze dan iets minder lang dan de kooktijd op de verpakking, de pasta zal immers nog verder garen in de saus.
  • Giet de pasta snel af in een vergiet en vang eventueel nog een beetje van het kookvocht op, dit kan je saus achteraf nog wat smeuïger maken.
spaghetti koken

Welke saus past best bij welke pasta?

  • Dunne sauszen op oliebasis (bv. pestosaus) zijn ideaal voor dunnere pastasoorten zoals spaghetti of linguine.
  • De dikkere sauzen, met meer stukjes in – denk maar aan ragù of tomatensaus gebruik je eerder met dikkere penne of fussili met veel textuur, die houden de saus goed vast.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294