Bioitalia, natuurlijke Italiaanse producten

Bioitalia werd in 1994 opgericht door Giovanni Di Costanzo, voortbouwend op een familietraditie die al in de jaren 1950 begon met de lokale verkoop van olijfolie. Het bedrijf begon als consortium van bioboeren en voedingsproducenten en verdeelt intussen natuurlijke streekproducten over heel de wereld.

Schone , biologische producten

Bioitalia ontstond uit traditie en een duidelijke visie voor de toekomst. De familie Di Costanzo had tientallen jaren ervaring in voedselproductie, maar Giovanni's doel was anders: biolandbouw promoten en schone, gecertificeerde biologische producten toegankelijk maken. Ambachtelijke passie gecombineerd met een modern, ethisch bedrijfsmodel.

Waarom kiezen voor Bioitalia?

  • 100 % Italiaanse productie.
  • Volledige traceerbaarheid van het veld tot op je bord (via blockchain en QR-codes).
  • Met alleen gecertificeerde, biologische ingrediënten.
  • Traditionele methodes bv. met brons gesneden pasta en snelle verwerking van verse tomaten voor een vollere smaak.
  • Eerlijke prijzen en ethische partnerschappen met lokale boeren.
  • B-Corp-certificering: ondersteuning van sociale projecten, zorgen voor lokale personeelswerving en eerlijke arbeid.
  • Duurzame verpakking met recycleerbare materialen.

Welke saus past best bij welke pasta?

  • Dunne sauzen op oliebasis (bv. pestosaus) zijn ideaal voor dunnere pastasoorten zoals spaghetti of linguine.
  • De dikkere sauzen, met meer stukjes in – denk maar aan ragù of tomatensaus – gebruik je eerder met dikkere penne of fussili met veel textuur, die houden de saus goed vast.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294