Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zuiderse pastaschotel met yoghurtsausje, tomaat en aubergine

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tomaten 3
  • aubergines 2
  • dille 1 plantjes
  • yoghurt natuur 500 g
  • feta (blok) 100 g
  • eidooiers 2
  • macaroni 300 g
  • amandelschilfers 3 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • karwijzaad 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Hak de dille fijn.
  2. Klop de eidooiers los met de yoghurt. Voeg de dille en het karwijzaad toe.
  3. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Snij de tomaten en de aubergines in plakjes.
  5. Verkruimel de feta.
Bereiding (10 min. + 15 min. + 20 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de macaroni gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  3. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergineplakjes aan beide kanten goudbruin. Bak de plakjes in verschillende keren en voeg telkens een beetje olijfolie toe. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Meng de yoghurtsaus onder de pasta en doe in een ovenschaal.
  5. Leg er de plakjes aubergine en tomaat bovenop.
  6. Bestrooi met de feta en de amandelschilfers en bak 20 min.
  7. goudbruin in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 603 kcal
Vetten 25.5 g
Verzadigde vetzuren 8 g
Koolhydraten 66.3 g
Suikers 14.2 g
Vezels 25.5 g
Eiwitten 23.1 g
Zout 0.6 g