
Zuiderse pastaschotel met yoghurtsausje, tomaat en aubergine
Ingrediënten
- tomaten 3
- aubergines 2
- dille 1 plantjes
- yoghurt natuur 500 g
- feta (blok) 100 g
- eidooiers 2
- macaroni 300 g
- amandelschilfers 3 eetl.
- olijfolie 4 eetl.
- karwijzaad 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Hak de dille fijn.
- Klop de eidooiers los met de yoghurt. Voeg de dille en het karwijzaad toe.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Snij de tomaten en de aubergines in plakjes.
- Verkruimel de feta.
Bereiding (10 min. + 15 min. + 20 min. in de oven)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kook de macaroni gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergineplakjes aan beide kanten goudbruin. Bak de plakjes in verschillende keren en voeg telkens een beetje olijfolie toe. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng de yoghurtsaus onder de pasta en doe in een ovenschaal.
- Leg er de plakjes aubergine en tomaat bovenop.
- Bestrooi met de feta en de amandelschilfers en bak 20 min.
- goudbruin in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
603 kcal
Vetten
25.5 g
Verzadigde vetzuren
8 g
Koolhydraten
66.3 g
Suikers
14.2 g
Vezels
25.5 g
Eiwitten
23.1 g
Zout
0.6 g