Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zuiderse pastasalade met geroosterde kerstomaat en makreel

Lunch Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kerstomaten 500 g
  • rode paprika's 1
  • basilicum 1 plantjes
  • olijvenmix 100 g
  • korte pasta (bv. fusilli, penne …) 300 g
  • geroosterde hazelnoten 2 eetl.
  • makreelfilets in olijfolie (blik) (+ 2 eetl. olie uit de verpakking) 250 g
  • kokosbloesemsuiker 1 snuifjes
  • balsamicoazijn 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Scheur de blaadjes basilicum.
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes.
  4. Verdeel de makreelfilets in stukjes.
  5. Leg de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met de balsamicoazijn en 2 eetl. olijfolie uit de verpakking van de makreelfilets. Bestrooi met de kokosbloesemsuiker en meng goed.
Bereiding (15 min. + 25 min.)
  1. Zet de kerstomaten 15 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder stromend water.
  3. Hak de olijven grof en de hazelnoten fijn.
  4. Meng de olijven, de paprika, de hazelnoten, de makreel en het basilicum onder de pasta. Voeg ook de geroosterde kerstomaten en het vocht uit de ovenschaal toe. Kruid met zwarte peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Vetten 22.3 g
Verzadigde vetzuren 3.5 g
Koolhydraten 63.6 g
Suikers 11.8 g
Vezels 6.8 g
Eiwitten 20.1 g
Zout 1.5 g
Tip

Je kan deze salade koud of lauw serveren.