
Zoete aardbeien met rum op de BBQ
Ingrediënten
- aardbeien 500 g
- munt (vers) 4 takjes
- ricotta 250 g
- rietsuiker 2 eetl.
- bruine rum 4 eetl.
- kaneelstokjes 1
Voorbereiding
Bereiding (15 min.)
- Snij de aardbeien in 4.
- Warm de rum op in een steelpannetje en voeg het kaneelstokje en de suiker toe. Roer tot de suiker is gesmolten.
- Maak een schaaltje van een vel aluminiumfolie. Leg de aardbeien erop en giet er het suikermengsel over.
- Sluit het pakketje en zet 4 à 5 min. op het midden van een hete barbecue.
- Verdeel de aardbeien over 4 kommetjes en lepel er wat ricotta op. Werk af met de muntblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
179 kcal
Vetten
6.4 g
Verzadigde vetzuren
4.1 g
Koolhydraten
15.3 g
Suikers
15.3 g
Vezels
1.4 g
Eiwitten
7.4 g
Zout
0.2 g