Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zelfgemaakte passata

Saus Minder dan 45 min. 4 stuks

Ingrediënten

  • vleestomaten 2 kg
  • peper en zout (facultatief)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de tomaten in 2.
  2. Knijp er de pitjes uit.
Bereiding (5 min. + 30 min.)
  1. Doe een laagje geplette tomaten in een grote kookpot en warm op. Wanneer er vocht uit de tomaten komt, voeg je de rest van de halve tomaten toe.
  2. Breng aan de kook en laat 5 à 8 min. sudderen op een hoog vuur tot ze helemaal gaar zijn.
  3. Zeef de tomaten met een passe-vite. Doe opnieuw in de kookpot en breng aan de kook. Laat 10 à 12 min. koken en schep er regelmatig het schuim af.
  4. Giet de hete passata in 4 bokalen en sluit direct goed af met een draaideksel.
  5. Laat afkoelen en berg op in een koele, donkere ruimte (zo’n 6 maanden houdbaar).
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 95 kcal
Vetten 2.5 g
Verzadigde vetzuren 0.5 g
Koolhydraten 12 g
Suikers 12 g
Vezels 6.5 g
Eiwitten 3 g
Zout 0 g
Tip

Heerlijk als basis voor tomatensausen of tomatensoep.