
Zelfgemaakte passata
Ingrediënten
- vleestomaten 2 kg
- peper en zout (facultatief)
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de tomaten in 2.
- Knijp er de pitjes uit.
Bereiding (5 min. + 30 min.)
- Doe een laagje geplette tomaten in een grote kookpot en warm op. Wanneer er vocht uit de tomaten komt, voeg je de rest van de halve tomaten toe.
- Breng aan de kook en laat 5 à 8 min. sudderen op een hoog vuur tot ze helemaal gaar zijn.
- Zeef de tomaten met een passe-vite. Doe opnieuw in de kookpot en breng aan de kook. Laat 10 à 12 min. koken en schep er regelmatig het schuim af.
- Giet de hete passata in 4 bokalen en sluit direct goed af met een draaideksel.
- Laat afkoelen en berg op in een koele, donkere ruimte (zo’n 6 maanden houdbaar).
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
95 kcal
Vetten
2.5 g
Verzadigde vetzuren
0.5 g
Koolhydraten
12 g
Suikers
12 g
Vezels
6.5 g
Eiwitten
3 g
Zout
0 g
Tip
Heerlijk als basis voor tomatensausen of tomatensoep.