
Zelfgemaakte hazelnootpasta
Ingrediënten
- gedroogde dadels 4
- geroosterde hazelnoten 200 g
- kokosbloesemsuiker 2 eetl.
- cacaopoeder 1 eetl.
- kokosolie 2 eetl.
Voorbereiding
Bereiding (10 min.)
- Ontpit de dadels.
- Mix de hazelnoten samen met de dadels, het cacaopoeder, de suiker en de kokosolie tot een gladde pasta (het duurt ± 5 min. voor dit een smeerbare pasta wordt).
- Doe in een goed afsluitbare doos of bokaal en gebruik als smeerpasta.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
453 kcal
Vetten
39.5 g
Verzadigde vetzuren
7.5 g
Koolhydraten
15.7 g
Suikers
14 g
Vezels
5.6 g
Eiwitten
7.9 g
Zout
0 g
Tip
Bewaar de smeerpasta nog 2 à 3 weken buiten de koelkast, zodat ze goed smeerbaar blijft.