Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zelfgemaakte hazelnootpasta

Bijgerecht minder dan 30 min. 1 glas

Ingrediënten

  • gedroogde dadels 4
  • geroosterde hazelnoten 200 g
  • kokosbloesemsuiker 2 eetl.
  • cacaopoeder 1 eetl.
  • kokosolie 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (10 min.)
  1. Ontpit de dadels.
  2. Mix de hazelnoten samen met de dadels, het cacaopoeder, de suiker en de kokosolie tot een gladde pasta (het duurt ± 5 min. voor dit een smeerbare pasta wordt).
  3. Doe in een goed afsluitbare doos of bokaal en gebruik als smeerpasta.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Vetten 39.5 g
Verzadigde vetzuren 7.5 g
Koolhydraten 15.7 g
Suikers 14 g
Vezels 5.6 g
Eiwitten 7.9 g
Zout 0 g
Tip

Bewaar de smeerpasta nog 2 à 3 weken buiten de koelkast, zodat ze goed smeerbaar blijft.