Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zelfgebakken naanbrood met kruidige wortelsalade en krokante veggiereepjes

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • vegetarische reepjes 300 g
  • rucola 200 g
  • wortelen 3
  • kerstomaten 10
  • limoenen 1
  • koriander 1 plantjes
  • knoflook 1 teentjes
  • yoghurt natuur 150 g
  • pompoenpitten 2 eetl.
  • tarwebloem 200 g
  • bakpoeder 0.5 koffiel.
  • olijfolie 7 eetl.
  • balsamicoazijn 1 eetl.
  • garam masala 1 snuifjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Meng het bakpoeder met de bloem, een snuifje zout en de yoghurt. Kneed tot een glad deeg en verdeel in 4.
  2. Pers de limoen.
  3. Rasp de wortelen en meng met het limoensap.
  4. Hak de helft van de korianderblaadjes grof en meng met het limoensap en de wortelen (hou de rest opzij voor de afwerking).
  5. Voeg 2 eetl. olijfolie toe, kruid met zwarte peper, zout en een snuifje garam masala. Zet opzij.
  6. Snij de kerstomaatjes in partjes, hak de rucola grof en meng onder elkaar.
  7. Rooster de pompoenpitjes lichtjes in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
  8. Pers het teentje knoflook en meng met 2 eetl. olijfolie.
Bereiding (25 min. + 25 min.)
  1. Rol de 4 bolletjes deeg uit tot platte schijven van ± 1 cm dik.
  2. Bak het deeg in een pan zonder vetstof. Bestrijk de bovenkant met de knoflookolie, draai om en bestrijk opnieuw. Haal uit de pan als beide kanten mooi bruin zijn. Leg op elkaar en wikkel in een handdoek om warm te houden.
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de veggiereepjes.
  4. Leg op elk bord een naanbroodje met daarop wat wortelsalade.
  5. Verdeel er de gebakken veggiereepjes over, bestrooi met de geroosterde pompoenpitten en werk af met wat korianderblaadjes.
  6. Werk het rucolaslaatje af met 2 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 636 kcal
Vetten 37.8 g
Verzadigde vetzuren 4.9 g
Koolhydraten 55.3 g
Suikers 7.4 g
Vezels 6.5 g
Eiwitten 15.2 g
Zout 3.2 g