Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zeewiercrackers met cottage cheese

Aperitiefhapje minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • komkommers 1
  • rode paprika's 1
  • basilicum (vers) 1 plantjes
  • cottage cheese 150 g
  • chiazaadjes 85 g
  • hennepzaadjes 35 g
  • pompoenpitten 20 g
  • zonnebloempitten 20 g
  • Ierse 5-zeewierenmix (Algaran) 1 koffiel.
  • dille (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • zeezout 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (50 min. + afkoelen)
  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Doe alle zaden en pitten, het zout, de dille en de zeewiermix in een kom en meng goed.
  3. Voeg 125 ml lauw water toe, roer goed om en laat minstens 10 min. rusten.
  4. Giet het deeg op een vel bakpapier en leg er een tweede vel bovenop. Rol het dun uit met een deegroller (de vorm hoeft niet recht te zijn). Haal het bovenste vel er voorzichtig af en leg het onderste vel met het deeg op een bakplaat.
  5. Zet de bakplaat 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Draai dan de koek om en bak nog 10 à 15 min. tot hij volledig droog is.
  6. Snij intussen de komkommer in schijfjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine stukjes. Hak het basilicum fijn.
  7. Laat de zeewiercrackers afkoelen en breek in stukken.
  8. Besmeer met de cottage cheese en werk af met de komkommerschijfjes, de paprika en het fijngehakte basilicum.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 297 kcal
Vetten 18.4 g
Verzadigde vetzuren 3.5 g
Koolhydraten 14.5 g
Suikers 4.2 g
Vezels 9.8 g
Eiwitten 14.4 g
Zout 0.4 g