Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zalmfilet met quinoarisotto en rammenas-chips

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zalmfilets met vel 4
  • preien 2
  • rammenassen 1
  • citroenen 1
  • koriander (vers) 6 takjes
  • sjalotten 2
  • quinoa 250 g
  • sesamzaad 2 eetl.
  • tahin (sesampasta) 1 eetl.
  • groentebouillon (2 blokjes of 1 eetl poeder opgelost in 8 dl heet water) 8 dl
  • olijfolie 6 eetl.
  • olijfolie extra vierge 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Spoel de rammenas goed schoon onder koud water en snij in flinterdunne schijfjes.
  2. Snipper de preiwitten en een beetje preigroen fijn.
  3. Snipper de sjalotten fijn.
  4. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).
  5. Trek de blaadjes van de koriander.
  6. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
Bereiding (55 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten glazig. Voeg de fijngesnipperde prei, de quinoa en de helft van de groentebouillon toe. Roer goed en laat enkele minuten stoven op een zacht vuur tot al het vocht is opgenomen. Voeg dan de rest van de bouillon toe, roer even en laat verder garen (in totaal 15 à 18 min.).
  3. Leg intussen de schijfjes rammenas naast elkaar in een ovenschaal, besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot ze krokant zijn.
  4. Kruid de zalmfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan bak de zalmfilets goudbruin en net gaar.
  5. Mix de tahin met het citroensap en 1 eetl. olijfolie tot een gladde saus. Neem de quinoa van het vuur en meng er de tahinsaus onder.
Afwerking

Verdeel de quinoa over de borden en leg er enkele rammenas-chips op. Geef er telkens 1 gebakken zalmfilet bij en werk af met de extra vierge olijfolie, de sesamzaadjes, de korianderblaadjes en de citroenzeste.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 854 kcal
Vetten 52.4 g
Koolhydraten 53.2 g
Eiwitten 42.3 g