Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zalm uit de oven met boerenkool en noedels

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zalmfilets met vel 4
  • boerenkolen 6 stengels
  • venkelknollen 2
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • koriander 1 plantjes
  • gember 2 cm
  • tapenade van zongedroogde tomaten 2 eetl.
  • zwarte rijstnoedels 250 g
  • kokosbloesemsuiker 1 koffiel.
  • appelazijn 3 eetl.
  • wokolie 2 eetl.
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de stelen van de bladeren boerenkool en hak de bladeren grof.
  2. Snipper de lente-uitjes fijn.
  3. Hak de korianderblaadjes grof.
  4. Rasp de gember.
  5. Snij de venkelknollen in 4. Verwijder de harde kern en snipper fijn.
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (15 min. + 20 min.)
  1. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en besmeer met de tapenade. Bak 12 à 14 min. in de voorverwarmde oven tot ze net gaar zijn.
  2. Kook intussen de boerenkool en de venkel 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  3. Verhit de wokolie in een grote pan of wok en voeg de helft van de lente-uitjes en de gember toe. Roerbak 2 min. Voeg de boerenkool en de venkel toe en roerbak 2 min. verder. Meng er de appelazijn en de kokosbloesemsuiker onder en bak nog 2 min. verder.
  4. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking, giet af en spoel onder koud water. Voeg toe aan de boerenkool en meng goed. Bestrooi met de korianderblaadjes en de rest van de lente-uitjes en serveer bij de ovengebakken zalm.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kcal
Vetten 30 g
Verzadigde vetzuren 5.4 g
Koolhydraten 54.9 g
Suikers 5.5 g
Vezels 6 g
Eiwitten 37.3 g
Zout 0.7 g