Zalm met krokant korstje en broccolini

Zalm met krokant korstje en broccolini

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Kook de broccolini kort beetgaar in lichtgezouten water zonder deksel. Giet af en spoel onder koud water.

  3. Verkruimel de feta en meng met het paneermeel, 1 eetl. pesto en 1 eetl. extra vierge olijfolie.

  4. Leg de zalm in een ovenschaal en verdeel er het paneermeel met pesto over.

  5. Meng de rest van de pesto met de rest van de extra vierge olijfolie tot een sausje.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bak de vis 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven tot de vis gaar is en het korstje krokant.

  9. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de broccolini kort. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Kook de verse pasta kort beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af. Meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  11. Afwerking:
  12. Maak mooie nestjes van de tagliatelle en verdeel over 4 borden. Leg hierop een zalmfilet en de broccolini en bedruppel met het pestosausje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3996.0 kj
Energie 955.0 kcal
Vet 47.1 g
Verzadigd vet 17.4 g
Koolhydraat 75.5 g
Suiker 1.4 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 53.0 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294